سرور اختصاصی و مجازی چیست؟

Vps Vs Dedicated Main Image

VPS/Virtual Private Server یا سرور مجازی خصوصی :

سرور مجازی خصوصی (VPS)، سروری است که کاربر آن را به عنوان یک سرور اختصاصی درک می کند؛ حتی اگر بر روی یک کامپیوتر فیزیکی چندین سیستم عامل نصب شده باشد.

سرور اختصاصی مجازی (VPS) یک ماشین مجازی است که توسط سرویس میزبانی وب یا هاستینگ به عنوان یک سرویس به فروش می رسد.

تعدادی از سرورهای خصوصی مجازی را می توان در یک سرور فیزیکی تک نصب کرد که هر یک سیستم عامل خود را اجرا می کند.

یک سرور اختصاصی مجازی شامل نرم افزار وب سرور، برنامه پروتکل انتقال فایل، برنامه سرور ایمیل و انواع مختلف نرم افزار برای وبلاگ نویسی تجارت الکترونیک می باشد.

سرور خصوصی مجازی (VPS)، یک سرور مجازی اختصاصی VDS/Virtual Dedicated Server نیز می باشد.

به عبارتی دیگر یک سرور مجازی است که به عنوان یک سرور اختصاصی به نظر می رسد، ولی در واقع بر روی رایانه ای است که چندین وب سایت را نصب می کند.

یک کامپیوتر به تنهایی می تواند VPS های مختلف با سیستم عامل های مربوط به خود داشته باشد که هاستینگ را برای هر کاربر خاص اجرا کند.

DS/ Dedicated Server یا سرور اختصاصی :

یک کامپیوتر قدرتمند است که برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از پرکاربردترین موارد استفاده سرور اختصاصی در هاستینگ می باشد.

سرورهای اختصاصی بسته به سخت افزار موجود بر روی آن ها ممکن است معمولی یا بسیار قدرتمند باشند.

خدمات سرور اختصاصی، برای موسسات و سازمان های بزرگ امکانی کارامد است که به دلایل مختلف از جمله ضرورت امنیت و پایداری بالا برای اطلاعات و خدماتشان نمی خواهند از سرورهای اشتراکی با دیگران استفاده نمایند.

در این نوع سرویس امکانات متنوعی برای سرویس گیرنده فراهم می شود. برای مثال اختصاصی بودن سرور برای مشتری، فضای نگهداری بالا، امکان داشتن ترافیک بالا، تسلط و کنترل کامل بر روی سرور اختصاص یافته، تهیه نسخه پشتیبان (Back Up) از داده های سازمان و امکان مدیریت سرور اختصاصی از امکانات این سیستم می باشد.
بهره‌مندی از این ویژگی‌ها سبب شده است تا بسیاری از سازمان‌های بزرگ داشتن یک سرور اختصاصی را در مرکز داده‌ای ایمن بسیار به صرفه‌تر از استفاده از فضا بر روی سرورهای مشترک بدانند.

مزایای سرور مجازی (VPS) نسبت به سرور اختصاصی:

  1. هزینه کمتر
  2. امنیت داده های سرور مجازی را در لحظه تضمین می نماید.
  3. نصب و تغییر به روزرسانی برنامه ها را به سرعت انجام می دهد.
  4.  در صورت خالی بودن ظرفیت سیستم و عدم استفاده از آن به وسیله سرور مجازی دیگر از ظرفیت های خالی به هنگام نیاز کمال استفاده را می نماید.
  5.  ارتقا منابع در صورت نیاز و انعطاف پذیری در سرویس
  6. در هاست‌های اشتراکی اگر قصد دارید ترافیک بیشتری برای وبسایت خود در اختیار داشته باشید، باید برای آن بهای بیشتری بپردازید؛ سرورهای مجازی پهنای باند بالایی را برای شما فراهم می کند.

دیدگاهتان را بنویسید